Ιστορία μου

Είμαι η Μαρία και η αποστολή μου είναι να φέρω χαρά στη ζωή των ανθρώπων.

Κάνω τέχνη για να ενδυναμώσω τους άλλους να αγαπήσουν την ατομικότητα και τις αδυναμίες τους. Θέλω να είσαι αυτός που είσαι με αυτοπεποίθηση και να αγκαλιάζεις όλα τα σπασμένα μέρη μέσα σου. Μοιράζομαι την ομορφιά γιατί ξέρω ότι είναι πολύ απαραίτητη σε αυτόν τον κόσμο.

Είμαι καλλιτέχνης και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων. Δημιουργώ καλλιτεχνικά χειροποίητα κοσμήματα και εμπνευσμένους πίνακες ζωγραφικής.

Είμαι παθιασμένη με το να κάνω τις γυναίκες να νιώθουν μοναδικές, γοητευτικές και σίγουρες ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Γι’ αυτό δημιουργώ ένα μοναδικό κόσμημα για τις γυναίκες που ξεχωρίζουν και δείχνουν τη μοναδική τους ταυτότητα.

Ζωγραφίζω παραστατικούς πολύχρωμους πίνακες σε συνδυασμό με συναισθήματα και συναισθήματα για να εκφράσω τον εσωτερικό εαυτό. Περνάμε ευάλωτες στιγμές και όμως βρίσκουμε το κουράγιο να τις ξεπεράσουμε. Ο δρόμος προς τη χαρά είναι αυτός που μας οδηγεί στον αληθινό μας εαυτό.

Κοσμήματα

Η πρώτη μου ανάμνηση ως καλλιτέχνης είναι ότι έφτιαχνα χειροποίητα κοσμήματα από πηλό σε ηλικία 7 ετών, προσπαθώντας να μιμηθώ τη μαμά μου που ήταν πάντα πολύ δημιουργική και εκείνη την εποχή έφτιαχνε διακοσμητικά αντικείμενα με λουλούδια και κορδόνια. Η μνήμη και η ζεστασιά αυτής της ατμόσφαιρας στο σπίτι της κουζίνας μου κατά τη δημιουργία είναι αυτό που αναπαράγω ως συναίσθημα δημιουργώντας κοσμήματα.

Όλες οι εργασίες από τη σύλληψη μέχρι την παραγωγή γίνονται με το χέρι και τίποτα δεν παράγεται ποτέ μαζικά. Αυτό σημαίνει ότι το κομμάτι σας είναι και θα είναι πάντα ένα πρωτότυπο έργο τέχνης που κουβαλά τη θετική μου ενέργεια σε όλη τη διαδικασία.

Ξέρω ότι θέλεις να ξεχωρίζεις και να νιώθεις όμορφη και αυτός είναι ο λόγος που δημιουργώ ένα μοναδικό κόσμημα. Δέχομαι προσαρμοσμένες παραγγελίες και εμπνέομαι από εσάς. Θέλω να είσαι ο εαυτός σου και να νιώθεις ευτυχισμένος.

Καθώς η ζωή μας μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές, πιστεύω ότι πρέπει πάντα να βρίσκουμε τρόπους να χαλαρώνουμε. Είθε τα κοσμήματά μου να σας φτιάχνουν πάντα τη μέρα και να σας φέρνουν χαρά.

Ζωγραφική

 

Η ζωγραφική ήταν πάντα για μένα, η εποχή της ελευθερίας και της θεραπείας μου. Θεραπεία μέσα από το άγχος και τα δύσκολα συναισθήματα. Ελεύθερος να τα εκφράσω όλα στον άδειο καμβά μου. Πάντα νιώθω συνδεδεμένος με το εσωτερικό μου παιδί όταν ζωγραφίζω.

Λατρεύω κυρίως το τολμηρό χρώμα και την παραστατική ζωγραφική, αλλά κάνω και αφηρημένα και λουλούδια μόνο και μόνο επειδή με κάνουν χαρούμενη. Λατρεύω τα πορτρέτα καθώς η τέχνη μου είναι για τους ανθρώπους και τα συναισθήματα. Έχει να κάνει με την αυτοεκτίμηση και το πόσο εύκολα μπορεί να πετάξει μακριά. Και για την εσωτερική δύναμη που είναι πάντα εκεί μέσα μας. Είμαστε πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε.

Μου αρέσει επίσης να ζωγραφίζω χορευτές καθώς το να είμαι μπαλαρίνα ήταν ένα παιδικό μου όνειρο, ένα όνειρο που δεν εκπλήρωσα ποτέ. Ήμουν γύρω στα 8 όταν μπήκα για πρώτη φορά σε ένα μάθημα μπαλέτου και με έβαλαν 3 χρονών που ήξερε πολύ περισσότερα από εμένα, ενώ στεκόμουν, το πιο ψηλό παιδί στην τάξη, και προσπαθούσα να συνεχίσω. Ένιωσα συντετριμμένος και έφυγα από την τάξη για να μην συμμετάσχω ποτέ ξανά. Δεν μετανιώνω τώρα, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι κάνουμε στη ζωή αυτό που κυρίως θέλουμε, αλλά ως πράξη έμπνευσης για τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και ως παρηγοριά στον 8χρονο εαυτό μου, ζωγραφίζω μπαλαρίνες σε έντονα χρώματα και τα συνδυάζω με αισθήματα και συναισθήματα .

Θαυμάζω τους χορευτές μπαλέτου για την προσεκτική και συνεπή πρακτική τους προκειμένου να επιτύχουν απρόσκοπτες παραστάσεις και για την καλλιτεχνική τους ικανότητα να επικοινωνούν ιδέες μέσω της σωματικής έκφρασης.

Συνεχίζω να ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο με λιγότερο δράμα και ελπίζω ότι μέσα από την τέχνη μου μπορώ να σας δώσω λίγη καλλιτεχνική χαρά.

Αυτές τις μέρες

Αυτές τις μέρες μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Ελλάδας. Ζω στο Άμπου Ντάμπι εδώ και 8 χρόνια και είναι για μένα δεύτερο σπίτι. Λατρεύω το Άμπου Ντάμπι καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα, να γνωρίσω τόσους πολλούς ανθρώπους από χώρες σε όλο τον κόσμο και να πουλήσω τα κοσμήματά μου διεθνώς. Μετακομίσαμε με τον άντρα μου εκεί καθώς προσλήφθηκε από μια εταιρεία και πήρα μαζί μου όλα τα εργαλεία μου για την κατασκευή κοσμημάτων. Δεν ήξερα ότι ήταν μια σοφή απόφαση καθώς συνεργάστηκα με διάφορα καταστήματα εκεί και είχα ακόμη και το δικό μου μικρό περίπτερο στο εμπορικό κέντρο Abu Dhabi για σχεδόν 2 χρόνια. Τώρα στρέφω την επιχείρησή μου στο Διαδίκτυο και ταξιδεύω συχνά και στην Ελλάδα, καθώς έχουμε και έναν γιο και θέλουμε να περάσει χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά του και να γνωρίσει εξίσου και τις δύο χώρες.

Ως οικογένεια μας αρέσει να ταξιδεύουμε, να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, να δημιουργούμε περιπέτειες και να μοιραζόμαστε πολλές αγκαλιές. Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή, τις καλές στιγμές, τις κακές στιγμές, όλα αυτά.

Λίγα περισσότερα για μένα…

 

Αγαπώ τους ανθρώπους με χιούμορ και αυτοσαρκάζομαι πολύ.

Επιβιώνω γελώντας με όλες τις δυσκολίες της ζωής, κλαίγοντας τις ευτυχισμένες στιγμές μου και με το να είμαι καλός φίλος.

Αγαπώ την οικογένειά μου πάνω από όλα.

Βλέπω αστείες ρομαντικές ταινίες ξανά και ξανά, αν και είμαι πιο πρακτικός παρά ρομαντικός και κάποιοι μπορεί να πουν ότι είμαι λίγο κυνικός, αλλά θα υποστηρίξω βαθιά τους συνεργάτες και τους φίλους μου με όποιον τρόπο μπορώ. Αγαπώ βαθιά.

Οι φίλοι έρχονται να μου μιλήσουν και μου εμπιστεύονται τα μυστικά τους γιατί ξέρουν ότι δεν είμαι επικριτικός. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να συμβούν στον καθένα και πρέπει να είμαστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον.

Έχω μηδενική ανοχή στην αδικία.

Λατρεύω τις μηλόπιτες και το αγαπημένο μου λουλούδι είναι ο ιβίσκος.

Αν ποτέ εξαφανιστώ, μάλλον θα με βρείτε κοντά στη θάλασσα ή σε κάποιο αεροδρόμιο. Αυτά τα μέρη με κάνουν και να νιώθω ελεύθερος και καθώς είμαι Έλληνας, η ελευθερία είναι αυτό που εκτιμώ περισσότερο.

Όλα τα έργα τέχνης αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία της Μαρίας Χαρίτου -Μαρί
και τηρούνται με πνευματικά δικαιώματα

(ακόμα και μετά την αγορά - περισσότερες πληροφορίες εδώ ). Οι εικόνες, τα έργα τέχνης και τα περιεχόμενα αυτού του ιστότοπου δεν μπορούν να αντιγραφούν, να συλλεχθούν ή να χρησιμοποιηθούν για προσωπικό ή επαγγελματικό όφελος χωρίς τη γραπτή άδεια της Μαρίας Χαρίτου. Όλες οι εικόνες έργων τέχνης, πωλούμενες ή μη, διατηρούνται από τη Μαρία Χαρίτου.

 

Έχεις ερώτηση? Θέλεις περισσότερες πληροφορίες;

Share This