Αγόρασες νέο ακινήτο ή θέλεις μια ανανέωση στον χώρο σου? Σκέψου πρώτα αν η Ανακαίνιση σπιτιού θα είναι ολική ή μερική.

Στην ολίκη ανακαίνιση σίγουρα θα χρειαστείς καλή οργάνωση, καλό μηχανικό και σωστό χρονοδιάγραμμα εργασιών για να είναι η επένδυση σου επιτυχημένη.

Η ολική ανακαίνιση περιλαμβάνει πολλά στάδια, μερικά από τα πιο βασικά είναι :

  • Αποτύπωση χώρου και νέα σχέδια
  • Αποξηλώσεις
  • Υδραυλικές εργασίες
  • Ηλεκτρολογικές εργασίες
  • Δίκτυο θέρμανσης – Α/C
  • Κατασκευή Κουζίνας – Ντουλαπιών
  • Δρυινα πατώματα
  • Ειδικές κατασκευές – τζάκι
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Μελέτη χρώματος κ χρωματισμοί

Φυσικά μπορεί να μην έχεις το χρόνο ή το ποσό που χρειάζεται για να κάνεις μια ολική ανακαίνιση, οπότε μπορείς πάντα να ξεκινήσεις αλλαζόντας έναν έναν τους χώρους σου.

ανακαίνιση κουζίνας σε σπίτι στη Γλυφάδα

Ανακαίνιση διαμερισμάτος στην Γλυφάδα. – Marie & συνεργάτες

Ανακαίνιση Κουζίνας

Θα σας συμβούλευα να αρχίσετε από εδώ την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Η κουζίνα είναι ένας βασικός χώρος του σπιτιού που τον χρησιμοποιείται καθημερινά και θα αναβαθμίσει όλο τον χώρο σας.

Κάποια βασικά στοιχεία να προσέξετε είναι: η σωστή διάταξη, τα ποιοτικά υλικά, οι αποθηκευτικοί χώροι, ο σωστός φωτισμός, τα χρώματα καθως και οι πρίζες που θα χρειαστείτε για μικροσυσκευές που θα έχετε στον πάγκο σας.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου ‘Ανακαίνιση Κουζίνας, Ιδέες και λύσεις’  για μια πιο λεπτομερή ανάγνωση των λύσεων που υπάρχουν.

φωτογραφία μπάνιου από Photo by Grace Kelly on Unsplash

Photo by Grace Kelly on Unsplash

Ανακαίνιση Μπάνιου

Το μπάνιο είναι ο χώρος που μέχρι και οι επισκέπτες μας θα χρησιμοποιήσουν. Οπότε, είναι ένας χώρος που αξίζει την προσόχη μας. Θέλουμε να είναι καλαίσθητο και λειτουργικό και με μια ανακαίνιση να εξασφαλίσουμε περισσότερο χώρο.

Ποια σημεία πρέπει να προσέξεις? Διάβασε το άρθρο μου ‘Ανακαίνιση Μπάνιου, Ιδέες και Λύσεις’ και θα βρεις όλες τις απαντήσεις.

evil eye print hanging on the wall

Ανακαίνιση Σαλονιού

Το σαλόνι μας, μας φιλοξενεί πολλές ώρες την ημέρα. Θέλουμε να είναι όμορφο, και λειτουργικό, έτοιμο να δεχτεί τις παρέες μας.

Στο σαλόνι μας, καλό είναι να έχουμε ένα σημείο εστιάσης. Αυτό μπορεί να είναι, ένα έργο τέχνης, το τζάκι, ένας εντυπωσιακός καθρέφτης. Εμείς θα αποφάσισουμε ποιο θα είναι το σημείο αυτό, ανάλογα με τον χώρο μας.

Επίσης μπορούμε να δώσουμε στιλ με τον ανάλογο φωτισμό και καλό είναι να έχουμε διαφορετικές πηγές φωτισμού. Πολύέλαιοι, σποτάκια, φωτιστικά δαπέδου, απλίκες μπορόυν να μπουν στο χώρο μας και να τον μεταμορφώσουν. 

Μια ανανέωση μπορεί να γίνει αν αλλάξουμε χρώμα στους τοίχους. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, διάβασε το άρθρο μου ‘Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου”

abstract study flying

‘Romantic bedroom mood board’ – by Marie

Ανακαίνιση Κρεβατοκάμαρας

Θέλεις να κάνεις μια ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας για να δώσεις νέα πνοή στον χώρο ξεκούρασής σου? Τι πρέπει να σκεφτείς και ποια βήματα να κάνεις για έναν προσωπικό χώρο που θα σου προσφέρει ηρεμία και ανακούφιση?

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των κατοίκων, και έτσι, η ανανέωση της κρεβατοκάμαρας αποτελεί μια σημαντική διαδικασία για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν χώρο που αντανακλά τις προσωπικές τους προτιμήσεις και να προσφέρει έναν ξεχωριστό και άνετο ύπνο.

Διάβασε το άρθρο μου ‘Ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας, για να ξυπνάς με κέφι το πρωί’ και θα βρείς διάφορες ιδέες πάνω στο θέμα.

παιδικό δωμάτιο Γίωργου κρεββάτι

Ήρθε η στιγμή που το μωράκι σου μεγάλωσε και ψάχνεις ιδέες για παιδικό δωμάτιο.

Tι θα πρέπει να σκεφτείς αρχικά?Πριν από την έναρξη της ανακαίνισης, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις ανάγκες του παιδιού και να αναζητήσουμε έμπνευση από τα ενδιαφέροντά του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα αγαπημένα χρώματα, θέματα αγαπημένων χαρακτήρων, σπορ ή άλλες δραστηριότητες που τον ενδιαφέρουν. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που αντανακλά την προσωπικότητά του θα συμβάλει στην ευημερία και την ευτυχία του.

Διάβασε περισσότερα στο άρθρο μου ‘Παιδικό δωμάτιο, Ιδέες και Ανανέωση’ και θα βρεις τι πρέπει να προσέξεις και τι συνδυασμούς χρωμάτων να κάνεις για τους μικρούς μας φίλους.

Ανακαίνιση σπιτιού

Αν σκέφτεστε μια ανακαίνιση σπιτιού, εμπιστευτείτε έναν μηχανικό. Η οργάνωση και η επίβλεψη ενός εργοταξίου από μόνο του είναι κάτι πολύπλοκο και χρονοβόρο, ένας έμπειρος μηχανικός θα σου βγάλει το σωστό χρονοδιάγραμμα και κοστολόγιο και θα ξέρεις από την αρχή τι να περιμένεις και όλα τα στάδια της ανακαίνισης. 

Αν θέλετε μια προσφορά, επικοινωνήστε μάζι μου για να συζητήσουμε τις αλλαγές που χρειάζεται ο χώρος σας και να σας δώσουμε με τους συνεργάτες μου την ανάλογη προσφορά.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για θέματα που αφορούν την τέχνη και τη διακόσμηση? Ακολούθησε τους λογαρισμούς μου στο

Instagram: https://www.instagram.com/marieartisticjoy/

και στο Facebook: https://www.facebook.com/marieartisticjoy

With Artistic Joy,

Marie