Θέλεις να κάνεις μια ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας για να δώσεις νέα πνοή στον χώρο ξεκούρασής σου? Τι πρέπει να σκεφτείς και ποια βήματα να κάνεις για έναν προσωπικό χώρο που θα σου προσφέρει ηρεμία και ανακούφιση? Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των κατοίκων, και έτσι, η ανανέωση της κρεβατοκάμαρας αποτελεί μια σημαντική διαδικασία για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν χώρο που αντανακλά τις προσωπικές τους προτιμήσεις και να προσφέρει έναν ξεχωριστό και άνετο ύπνο.

κρεβατοκάμαρα,Photo by Spacejoy on Unsplash

Photo by Spacejoy on Unsplash

Επιλογή Επίπλων: Ένα σημαντικό στάδιο για την Ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας

Ο πρώτος παράγοντας για μια επιτυχημένη ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας είναι η επιλογή των κατάλληλων επίπλων. Κρεβάτι, ντουλάπες, κομοδίνα, καθρέπτες, και άλλα έπιπλα πρέπει να επιλεγούν με προσοχή. Οι καθαρές γραμμές και η λειτουργικότητα συχνά είναι βασικά χαρακτηριστικά, ενώ ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών, όπως ξύλο και μέταλλο, μπορεί να προσθέσει έναν ενδιαφέροντα δυναμικό χαρακτήρα.

Σημείωσε τις αναγκές σου και κατέγραψε ποια είναι τα απαραίτητα έπιλα για τον χώρο σου. ‘Εχεις ανάγκη από ένα γραφείο?, μπορείς να βάλεις ένα μόνο κομοδίνο αν ο χώρος σου είναι μικρός και το γραφείο να εξυπηρετεί και σαν κομοδίνο στη άλλη μεριά. Ή μπορείς να ενσωματώσεις το γραφείο στην ντούλαπα. Βάλε κουτιά αποθηκεύσης κάτω από το κρεββατί σου ή παρήγγειλε το εξ αρχής με αποθηκευτικό χωρό, σίγουρα θα σου χρειαστεί. Επέλεξε ντουλάπες μεγάλες και με σύρομενες πορτές για να εξοικονομησείς χώρο στο δωμάτιο σου.  Δες αν θέλεις ένα μπουντουάρ με καθρέφτη ή μια συρτάριέρα που μπορείς να ακουμπήσεις την τηλέοραση.

γραφειο σε ανακαινίση κρεβατοκάμαρας, Photo by MAHZA D'BRATA on Unsplash

Υφάσματα και υλικά

Η επιλογή των υφασμάτων είναι καθοριστική για τον τελικό χαρακτήρα της κρεβατοκάμαρας. Τα μαλακά υφάσματα, όπως βαμβάκι και λινάρι, προσφέρουν μια αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης. Τα υφάσματα με υψηλή ποιότητα, όπως βελούδο και μετάξι, μπορούν να προσθέσουν πολυτέλεια και ζεστασιά. Το κεφαλάρι του κρεβατιού σου μπορεί να είναι από υφάσμα σε διάφορα σχέδια ανάλογα με το ύφος που θέλεις να δώσεις.  Στόλισε το κρεβάτι σου με μαξιλάρια, βάζοντας δυο μεγάλα και τρία μικρότερα σε χρωματισμούς σύμφωνα με το χώρο σου και μπορείς να παίξεις με διαφορετικά μοτίβα, σε διαφορετικούς τόνους από το ίδιο χρώμα.

Σαν υλικά το ξύλο στο πατώμα ή στα έπιλα σε φυσική απόχρωση σίγουρα θα δώσει μια αίσθηση ζεστασιάς. Ωστόσο, αν έχεις πλακάκι, μπορείς να δημιουργήσεις θαλπώρη βάζοντας ένα όμορφο χαλί.

ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας, υφάσματα

Παιδικό δωμάτιο by Marie

Χρώματα για την Ιδανική Ανακαίνιση Κρεβατοκάμαρας

Επιπλέον, η επιλογή των χρωμάτων πρέπει να συνδυάζεται με τον προσωπικό στυλ και τις προτιμήσεις, δίνοντας έμφαση στα χρώματα που εμπνέουν ηρεμία. Η ψυχολογία των χρωμάτων παίζει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας.

Ιδανικά χρώματα για κρεβατοκάμαρα και τόνοι αυτών είναι το μπλε, το πράσινο, το μωβ, το πορτοκαλί, το ροζ και σε μικρές δόσεις το κόκκινο.

Το μπλε βηθάει να χαλαρώσει το σώμα μας και μας προετοιμάζει για τον ύπνο καθώς συμβάλει και στη μείωση του άγχους, το ανοιχτό μπλε δημιουργεί ηρεμία και γαλήνη.

Το πράσινο είναι αναζωογονητικό και δημιουργεί αίσθημα αρμονίας και ασφαλείας, καθώς μας συνδέει με τη φύση.

Το μωβ ενθαρρύνει την βαθιά περισυλλογή καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες της σοφίας και της αγάπης.

Το πορτοκαλί μας δημιουργεί το αίσθημα της χαράς και ενισχύει την αίσθηση της ζεστασιάς. Προτιμήστε τις ανοιχτές αποχρώσεις του όπως ένα ροδακινί και βερικοκί.

Το ροζ είναι το χρώμα της φροντίδας και μπορεί να βοηθήσει με τη θλίψη ή τη μοναξιά.

Και τέλος το κόκκινο που είναι το χρώμα του πάθους και της ενεργητικότητας, μπορείς να το τολμήσεις σε μικρές δόσεις γιατί στην υπερβολή του, μπορεί να σου προκαλέσει εκνευρισμό.

abstract study flying

‘Romantic bedroom mood board’ – by Marie

Προσθήκες για Εξαιρετική Αισθητική

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στην ανανέωση της κρεβατοκάμαρας. Καθρέπτες και κρυστάλλινα φωτιστικά μπορούν να προσθέσουν φως και λάμψη. Επέλεξε θερμά φώτα και χαμηλό φωτισμό για ένα αίσθημα χαλάρωσης.

Φυτά και έργα τέχνης μπορούν να δώσουν έναν αέρα ζωντάνιας και προσωπικότητας στον χώρο.

Βάλε τα προσωπικά σου στοιχεία για να δημιουργηθεί ένας χώρος που σε εκφράζει και χαλαρώνει.

Συνοψίζοντας, η ανανέωση της κρεβατοκάμαρας είναι μια σημαντική διαδικασία που απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και καλό γούστο. Αφήστε τη φαντασία σας να οδηγήσει τον σχεδιασμό σας και δημιουργήστε μια κρεβατοκάμαρα που θα είναι το ιδανικό καταφύγιο για έναν ξεκούραστο ύπνο και χαλάρωση.

πίνακας έργο τέχνης σε κρεβατοκάμαρα

‘Heal at your own pace’ – Artwork by Marie

Θέλεις να ενημερώνεσαι για θέματα που αφορούν την τέχνη και τη διακόσμηση? Ακολούθησε τους λογαρισμούς μου στο

Instagram: https://www.instagram.com/marieartisticjoy/

και στο Facebook: https://www.facebook.com/marieartisticjoy

With Artistic Joy,

Marie

Share This