Εδώ θα βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την ανακαίνιση κουζίνας του σπιτιού σας, αλλά και μικρά tips για απλή ανανέωση.

ανακαίνιση κουζίνας σε σπίτι στη Γλυφάδα

Ανακαίνιση Κουζίνας σε σπίτι στη Γλυφάδα - Marie & partners

Συμβουλές για ανακαίνιση κουζίνας:

 1. Σωστή διάταξη:

Για μια σωστή ανακαίνιση κουζίνας, λάβετε υπόψη τη διάταξη της κουζίνας. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης, ο φούρνος και το ψυγείο σας είναι εύκολα προσβάσιμα για να αυξήσετε την απόδοση και να ελαχιστοποιήσετε τα περιττά βήματα. Ο πάγκος της κουζινάς να είναι στο σωστό ύψος για να μην σκύβετε. Για να χαίρεστε να μαγειρεύετε είναι βασικό να έχετε εργονομία.

Γι αυτό το λόγο συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία, θα σας γλιτώσει από περιττά λάθη και θα βγείτε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα. Τόσο στη διατάξη όσο και στην ποιότητα των υλικών και τη σωστή τοποθέτηση, ο επαγγελματίας θα σας καθοδηγήσει σωστά.

Επιπλέον, θα σας βγάλει το σωστό χρονοδιάγραμμα εργασίων, θα έχει τα σωστά συνεργεία και θα σας ενημερώσει για το κόστος από την αρχή για να μηνέχετε περιττές εκπλήξεις.

 2. Ποιοτικά υλικά:

Η ποιότητα είναι βασιλιάς για την Ανακαινίση κουζίνας! Επενδύστε σε ανθεκτικά υλικά, ειδικά όσον αναφορά τον πάγκο της κουζίνας. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου και θα προσθέσουν αξία στο σπίτι σας. Σκεφτείτε το ως μια μακροχρόνια γαστρονομική σχέση αγάπης.

Photo by Sidekix Media on Unsplash - κουζίνα

3.Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους

Η αποθήκευση είναι το παν! Όσα ντουλάπια και να έχουμε δεν φτάνουν. Σκεφτείτε πως θα μπορούσατε να έχετε άφθονο χώρο? Εκμεταλευτείτε το ύψος των ντουλαπιών και τοποθετήστε τα τρόφιμα στα ντουλάπια σας σε βαζάκια και δοχεία φαγητού. Αν έχετε κενούς τοίχους, προσθέστε κάποια ράφια. Προσωπικά, δεν προτιμώ τα ντουλάπια που φτάνουν μέχρι το ταβάνι αλλά σε μικρές κουζίνες, κάποιες φορές είναι απαραίτητο. Αν πρέπει να το κάνετε αυτό επιλέχτε ανοιχτόχρωμα ντουλάπια που θα δώσουν ύψος και δεν θα φαίνεται η κούζινα σας αποπνιχτηκή.

Photo by Rune Enstad on Unsplash - κουζίνα ψηλά ντουλαπιά

Photo by Rune Enstad on Unsplash

4. Χρώματα και Συνδυασμοί για Ανακαίνιση κουζίνας:

Το χρώμα μπορεί να ανανεώσει πολύ ένα χώρο. Η κουζίνα είναι ένας χώρος που μπορείτε να τολμήσετε ένα έντονο χρώμα. Ωστόσο αν δεν θέλετε μεγάλη ένταση, μπορείτε να τονίσετε ένα μόνο στοιχείο, για παράδειγμα το ψυγείο. Επίσης, μπορείτε να βάλετε σε έντονο χρώμα μικρά δαικοσμητικά, όπως γλαστράκια.

Για τους λάτρεις του διαχρονικού, θα προτείνω μινιμαλ σχεδιασμό και ανοιχτά χρώματα σε συνδυασμό με ξύλο ή ακόμα και μάρμαρο για μια αίσθηση πολυτέλειας.

4. Φωτισμός:

Δώστε σημασία στον φωτισμό. Φωτίστε τον πάγκο σας με κατάλληλο φωτισμό και προσθέστε λίγη ατμόσφαιρα με απαλά φωτιστικά στο κέντρο της κουζίνας. Μια καλά φωτισμένη κουζίνα είναι ιδανική τόσο για προετοιμασία γευμάτων αλλά και για συγκέντρωση φίλων.

5. ‘Αλλα μικρά tips:

Προσπαθήστε να έχετε τον πάγκο της κουζίνας σας ελεύθερο από συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε.

Προσθέστε πρίζες αν κάνετε ολική ανακαίνιση, δεν είναι ποτέ αρκετές.

Επιλέξτε μικρά διακοσμητικά που θα δώσουν ύφος στην κουζινα σας, όπως ένα μικρό έργο τέχνης.

Αλλάξτε τις κουρτίνες στο χώρο σας και δώστε μια νέα αισθητική.

Με αυτές τις συμβουλές μπορείτε να προχωρήσετε σε μια ανανέωση ή ολική ανακαίνιση κουζίνας για να έχετε μια κουζίνα κομψή και λειτουργική.

dreamer mockup2
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για θέματα που αφορούν την τέχνη και τη διακόσμηση? Ακολούθησε τους λογαρισμούς μου στο

Instagram: https://www.instagram.com/marieartisticjoy/

και στο Facebook: https://www.facebook.com/marieartisticjoy

With Artistic Joy,

Marie

Share This