Ήρθε η ώρα για αγορά έργων τέχνης και σκέφτεσαι γιατί να επενδύσεις? Ποια είναι τα ψυχολογικά και οικονομικά οφέλη όταν επενδυείς στην τέχνη? Η τέχνη, πέραν της αισθητικής απόλαυσης που προσφέρει, αποτελεί επίσης μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματική επένδυση. Γιατί, όμως, θα πρέπει κανείς να επενδύσει στην τέχνη; Ποια είναι τα οικονομικά οφέλη; Πώς εξελίσσεται η αγορά της τέχνης σήμερα και πώς συγκρίνεται με την αξία των μετοχών;

Ψυχολογικά Οφέλη από την αγορά έργων Τέχνης

Πέραν των οικονομικών πτυχών, η παρουσία της τέχνης στον χώρο μας φέρνει σημαντικά ψυχολογικά οφέλη. Η τέχνη διεγείρει τις αισθήσεις μας, δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον και συμβάλλει στη μείωση του στρες και της άγχος.

Συνεπώς, η επένδυση σε έναν πίνακα προχωρά πέρα ​​από την απλή διακόσμηση – έχει να κάνει με τον εμπλουτισμό της ζωής και του περιβάλλοντός σας.

Και οι λόγοι είναι αυτοί:

Η τέχνη έχει την εκπληκτική ικανότητα να εξυψώνει την ατμόσφαιρα οποιουδήποτε χώρου.

Με έναν σωστά επιλεγμένο πίνακα ένα δωμάτιο μεταμορφώνεται και αποκτά χαρακτήρα, ζεστασιά και ξεχωριστή προσωπικότητα. Επιπλέον εκτός από την αισθητική, υπάρχουν και ψυχολογικοί λόγοι για τους οποίους η ενσωμάτωση της τέχνης στο περιβάλλον σας είναι μια απόφαση που αξίζει να πάρετε.

Διεγείρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία:

Το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με τέχνη πυροδοτεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Ενας προσεκτικά επιλεγμένος πίνακας μπορεί να είναι καταλύτης για καινοτόμο σκέψη και έμπνευση, γιατί προκαλεί μια οπτική διέγερση.

Ενισχύει τη συναισθηματική ευεξία:

Η τέχνη έχει τη δύναμη να προκαλεί συναισθήματα, από τη χαρά και τη γαλήνη μέχρι την ενδοσκόπηση και τον στοχασμό. Συνεπώς ένας πίνακας που που σας εμπνέει μπορεί να δημιουργήσει μια χαλαρωτική και αναζωογονητική ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας στη συνολική συναισθηματική σας ευεξία.

Καλλιεργεί την αίσθηση της ταυτότητας:

Η επιλογή της τέχνης σας αντανακλά το προσωπικό σας γούστο και στυλ, χρησιμεύοντας ως οπτική έκφραση της ταυτότητάς σας. Ένας πίνακας είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό στολίδι, είναι μια δήλωση, μια προέκταση του ποιος είσαι και ένας εκκινητής συζήτησης.

Ενισχύει τη συνομιλία και τη σύνδεση:

Ένας στρατηγικά τοποθετημένος πίνακας γίνεται κεντρικό σημείο αναφοράς και ενισχύει την συνδέση πυροδοτώντας συζητήσεις. Παρέχει λοιπόν μια κοινή εμπειρία στους επισκέπτες, δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον και αφήνοντας μια ιδιαίτερη εντύπωση.

Ενθαρρύνει την ενσυνειδητότητα:

Η τέχνη έχει την ικανότητα να μας παρασύρει στην παρούσα στιγμή. Και αυτό επειδή με την ενασχόληση με έναν πίνακα, είτε μέσω περισυλλογής είτε μέσω θαυμασμού, είσαστε συντονισμένος στη παρούσα στιγμή και έχετε μια αίσθηση ηρεμίας και επίγνωσης.

 

believe, acrylic figurative painting

Η Οικονομική Πτυχή της Τέχνης – Γιατί να επενδύσεις?

Η τέχνη έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί σταθερή επένδυση με πραγματικά οικονομικά οφέλη. Ενώ η αξία των μετοχών μπορεί να υποκείται σε αναστάτωση, η τέχνη συχνά διατηρεί την αξία της ή αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Η αγορά της τέχνης, τα τελευταία χρόνια, έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή ανάπτυξη, ενισχύοντας την ιδέα ότι η επένδυση σε έργα τέχνης είναι πράγματι αποδοτική.

Αγορά Τέχνης μέσω Διαδικτύου

Ο ψηφιακός κόσμος προσφέρει μια πληθώρα ευκαιριών για την επικοινωνία με την τέχνη. Πλατφόρμες online επιτρέπουν στους επενδυτές να αναζητήσουν και να αγοράσουν έργα τέχνης από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, στη διαδικτυακή αγορά έχεις άμεση επικοινωνία με τον καλλιτέχνη και μια προσωπική εμπειρία.

Επενδύοντας σε νέους καλλιτέχνες

Η επιλογή να αγοράσετε έργα τέχνης απευθείας από τον καλλιτέχνη αντί από γκαλερί μπορεί να είναι πιο οικονομικά οφέλιμη. Χωρίς τα επιπλέον κόστη που συνδέονται με τα εμπορικά κανάλια, οι τιμές μπορεί να είναι πιο προσιτές. Επίσης έχεις απευθείας επικοινωνία με τον δημιουργό, και μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα το έργο του. 

Επενδύοντας σε νέους καλλιτέχνες, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ταλέντα πριν γίνουν ευρέως αναγνωρίσιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της αξίας των έργων που κατέχετε.

Frame mockup black woman portrait

Συμπέρασμα:

Εν κατακλείδι, η επένδυση στην τέχνη αποτελεί μια συναρπαστική διαδρομή που συνδυάζει οικονομικά οφέλη με ψυχολογική ευημερία. Ελπίζω να κάλυψα γιατί αξίζει να κάνεις αγορά έργων τέχνης και γιατί να επενδύσεις. Με τη σωστή έρευνα, η επιλογή να εντάξετε την τέχνη στη ζωή και στην πορεία σας μπορεί να αποδειχθεί μια αξιομνημόνευτη επιλογή.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για θέματα που αφορούν την τέχνη και τη διακόσμηση?

Ακολούθησε τους λογαρισμούς μου στο Instagram: https://www.instagram.com/marieartisticjoy/

και στο Facebook: https://www.facebook.com/marieartisticjoy

 

With Artistic Joy,

Marie

Share This