Ιστορία μου

Είμαι η Μαρία και χαίρομαι να φέρνω χαρά και ομορφιά στη ζωή των ανθρώπων.

Κάνω τέχνη για να ενδυναμώσω τους άλλους να αγαπήσουν την ατομικότητα και τις αδυναμίες τους. Αγαπώ τη διαφορετικότητα στους ανθρώπους και πιστεύω πως πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας στην ολότητα του, με τα στράβα μας και τα καλά μας. Μοιράζομαι την ομορφιά γιατί ξέρω ότι είναι πολύ απαραίτητη σε αυτόν τον κόσμο.

Έχω σπουδάσει Ανακαίνιση και Αποκάτασταση Κτίριων και αγαπώ τις ανακαίνισεις χώρων. Μου αρέσει να παίρνω κάτι παλιό και να το μεταμορφώνω σε κάτι καινούριο και όμορφο.

Ζωγραφίζω γιατί έτσι συνομιλώ με τον εαυτό μου και γιατί μπορώ να μεταφέρω μηνύματα και συναισθήματα μέσω της τέχνης μου.

Διακόσμηση – Ανακαινίσεις και Κόσμημα

Σπούδασα Ανακαίνιση και Αποκατάσταση Κτιρίων στα Α.Τ.Ε.Ι Πατρών, αποφοίτησα με 8,01 – ‘Λιαν Καλώς’, το 2004.

Από τότε εργάστηκα σε διάφορα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά γραφεία στην Ελλάδα και παρακολούθησα αρκετά σεμιναρία πάνω στην διακοσμήση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Την περιόδο της κρίσης σπούδασα εικαστικό κόσμημα και άνοιξα το πρώτο μου website. Μετακόμισα με τον σύζυγο μου στο Αμπου Ντάμπι το 2011,  όπου άνοιξα δικό μου stand στο Abu Dhabi mall που πουλούσα τις δημιουργίες μου για ένα χρονικό διάστημα. Καθώς και σε άλλα μαγαζιά και μπαζάρ που γινόντουσαν εκεί.

Γυρίζοντας Ελλάδα το 2020, εχόντας πια και το γιο μου, έκανα αυτό το website για να προβάλλω τα κοσμήματα καθώς και τους πίνακες που ξεκίνησα να δημιουργώ. Ζωγράφιζα πάντα αλλά αποφάσισα να το κάνω επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. 

Στο ίδιο διάστημα βρήκα κατάλληλους συνεργάτες και άρχισα να ασχόλουμαι και πάλι με ανακαινίσεις μιας και είναι κάτι που αγαπώ εξίσου με τη ζωγραφική.  Αν λοιπόν θέλεις να αννεώσεις τον χώρο σου ή ψάχνεις ένα προσωποιημένο πίνακα, επικοινώνησε μαζί μου και θα χαρώ να σε βοηθήσω.

Στο website μου θα βρεις περιορίσμενα κομμάτια κοσμήματος πια, μιας και δεν μου περισσεύει χρόνος για όλα. 

Ζωγραφική

Η ζωγραφική ήταν πάντα για μένα, η ώρα της ελευθερίας μου και της θεραπείας μου. Θεραπεία από το άγχος που είχα σαν παιδί (κ σαν ενήλικας) και τα δύσκολα συναισθήματα. Μου δίνει την ελευθέρια να εκφράζω όλα μου τα συναισθήματα πάνω στον άδειο καμβά. Πάντα νιώθω συνδεδεμένη με το παιδικό μου εαυτό όταν ζωγραφίζω.

Αγαπώ το έντονο χρώμα και τις φιγούρες, αλλά κάνω και αφηρημένα και λουλούδια επειδή με κάνουν χαρούμενη. Λατρεύω τα πορτρέτα καθώς η τέχνη μου είναι για τους ανθρώπους και τα συναισθήματα. Έχει να κάνει με την αυτοεκτίμηση και το πόσο εύκολα μπορεί να αποδυναμωθεί. Και για την εσωτερική δύναμη που είναι πάντα εκεί μέσα μας. Είμαστε πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε.

Μου αρέσει επίσης να ζωγραφίζω χορευτές καθώς το να είμαι μπαλαρίνα ήταν ένα παιδικό μου όνειρο, ένα όνειρο που δεν εκπλήρωσα ποτέ. Ήμουν γύρω στα 8 όταν μπήκα για πρώτη φορά σε ένα μάθημα μπαλέτου και με έβαλαν με παιδάκια 3 χρονών που ήξεραν πολύ περισσότερα από εμένα, ενώ στεκόμουν, το πιο ψηλό παιδί στην τάξη, και προσπαθούσα να συνεχίσω. Ένιωσα ηττημένη και έφυγα από την τάξη για να μην συμμετάσχω ποτέ ξανά. Δεν μετανιώνω τώρα, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι κάνουμε στη ζωή αυτό που κυρίως θέλουμε, αλλά ως πράξη έμπνευσης για τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και ως παρηγοριά στον 8χρονο εαυτό μου, ζωγραφίζω μπαλαρίνες σε έντονα χρώματα και τα συνδυάζω με αισθήματα και συναισθήματα .

Θαυμάζω τους χορευτές μπαλέτου για την προσεκτική και συνεπή πρακτική τους προκειμένου να ανεβάσουν παραστάσεις και για την καλλιτεχνική τους ικανότητα να επικοινωνούν ιδέες μέσω της σωματικής έκφρασης.

Συνεχίζω να ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο με λιγότερο δράμα και ελπίζω ότι μέσα από την τέχνη μου μπορώ να σας δώσω λίγη καλλιτεχνική χαρά.

Αυτές τις μέρες

Αυτές τις μέρες ζω στην Ελλάδα, αν και επισκέφτομαι πολύ συχνά και τα Αραβικά Εμιράτα. Αγαπώ πάντα το Άμπου Ντάμπι καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα, να γνωρίσω τόσους πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να πουλήσω τα κοσμήματά μου διεθνώς.

Ως οικογένεια μας αρέσει να ταξιδεύουμε, να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, να δημιουργούμε περιπέτειες και να μοιραζόμαστε πολλές αγκαλιές. Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή, τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές γιατί από όλα κάτι μαθάινεις στην τελική.

Λίγα περισσότερα για μένα…

Αγαπώ τους ανθρώπους με χιούμορ και αυτοσαρκάζομαι πολύ.

Επιβιώνω γελώντας με όλες τις δυσκολίες της ζωής, κλαίγοντας τις ευτυχισμένες στιγμές μου και με το να είμαι καλή φίλη.

Αγαπώ την οικογένειά μου πάνω από όλα.

Βλέπω αστείες ρομαντικές ταινίες ξανά και ξανά, αν και είμαι πιο πρακτική παρά ρομαντική και κάποιοι μπορεί να πουν ότι είμαι λίγο κυνική, αλλά θα υποστηρίξω πάντα τους συνεργάτες και τους φίλους μου με όποιον τρόπο μπορώ. Αγαπώ βαθιά.

Οι φίλοι έρχονται να μου μιλήσουν και μου εμπιστεύονται τα μυστικά τους γιατί ξέρουν ότι δεν είμαι επικριτική. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να συμβούν στον καθένα και πρέπει να είμαστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον.

Έχω μηδενική ανοχή στην αδικία.

Λατρεύω τις μηλόπιτες και το αγαπημένο μου λουλούδι είναι ο ιβίσκος.

Αν ποτέ εξαφανιστώ, μάλλον θα με βρείτε κοντά στη θάλασσα ή σε κάποιο αεροδρόμιο. Αυτά τα μέρη με κάνουν και να νιώθω ελεύθερη και καθώς είμαι Ελληνίδα, η ελευθερία είναι αυτό που εκτιμώ περισσότερο.

Όλα τα έργα τέχνης αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία της Μαρίας Χαρίτου -Μαρί
και τηρούνται με πνευματικά δικαιώματα

(ακόμα και μετά την αγορά - περισσότερες πληροφορίες εδώ ). Οι εικόνες, τα έργα τέχνης και τα περιεχόμενα αυτού του ιστότοπου δεν μπορούν να αντιγραφούν, να συλλεχθούν ή να χρησιμοποιηθούν για προσωπικό ή επαγγελματικό όφελος χωρίς τη γραπτή άδεια της Μαρίας Χαρίτου. Όλες οι εικόνες έργων τέχνης, πωλούμενες ή μη, διατηρούνται από τη Μαρία Χαρίτου.

 

Έχεις ερώτηση? Θέλεις περισσότερες πληροφορίες;

Share This